Str. Ion Campineanu, nr.20A
sector 1, Bucuresti
0728.157.279

Sa ne cunoastem

STILUL MEU

De-a lungul timpului, intrand in contact cu diferite persoane care aduceau in cabinet o multitudine de istorii si contexte de viata, cu personalitati mai mult sau mai putin accentuate, avand dificultati si simptome diverse, am constientizat tot mai mult ca psihoterapeutul de azi nu mai poate fi tributar unei unice perspective in abordarea persoanei din fata sa.

Interesele mele formative au fost stimulate de doua directii:

Contextul actual cere tot mai mult de la toti, presiunea randamentului si a performantelor e tot mai mare in orice domeniu. Rapiditatea cu care se schimba realitatea ne impinge sa ne modificam ritmul personal, stilul de viata, iar asta are consecinte majore. Renuntam tot mai mult la nevoile naturale si interioare ale propriei persoane sau devenim obsedati de implinirea acestor nevoi. Nu mai stim cat e de ajuns din orice: cat sa mancam, cat sa ne uitam la TV, cat sa ne jucam, cat sa stam pe retelele de socializare, cat sa muncim, cat sa stam, cat sa ne grabim, cat sa credem ce aflam, cate si mai cate.

Complexitatea si ritmul trepidant al vietii de azi nu lasa urme in noi doar ca simptome izolate, ci afecteaza intreaga noastra persoana. De aceea consider ca o abordare complexa si adaptata fiecarei persoane este cea mai potrivita.

De am doua formari de baza, nu ezit sa ma documentez si sa aleg deliberat, intemeiat si individualizat metote si tehnici deja verificate in alte orientari terapeutice, fara a extinde la intamplare modalitatile de interventie ci alegand doar pe cele care se integreaza si imbogatesc fundamentarea deja existenta. Nu aleg tehnici care presupun o specializare serioasa sau o formare separata pentru aplicarea lor (cum ar fi de exemplu hipnoza sau constelatiile familiale, terapia florala Bach s.a.m.d.)

Experienta profesionala pe care o am, impreuna cu formarile asimilate in timp, imi dau posibilitatea sa imi cunosc bine limitele si ariile de competenta (spre exemplu in cazul persoanelor cu nevoi speciale, pot oferi doar terapie de suport sau de sustinere, consultanta pentru situatii legate de alte arii psihologice insa nu am competenta sa evaluez sau sa lucrez cu persoane cu nevoi speciale direct pe simptom sau pe nevoie speciale respective).

Nu ezit sa colaborez cu alti specialisti in abordarea situatiilor terapeutice complexe sau sa reorientez persoanele spre alte disipine, specialitati sau orientari, considerand ca fiecare persoana are dreptul de a benefiacia de cea mai buna asistenta specializata.